alert = afa

Home
Inhoud 1-2008
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

Logo fotopagina

printversie

NSA demonstratie Zoetermeer

Redactie Alert!
Foto's: Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka

Kort rondje NSA
Op 15 december 2007 demonstreerden zo'n 40 leden van de Nationaal Socialistische Actie, voorheen Jeugd Storm Nederland onder het motto 'Tegen hetze en leugens, Zoetermeer is en blijft onze stad!' in Zoetermeer. Ze eisen het stopzetten van het 'stalken van jongeren met een sociaal & nationaal gedachtengoed' en een eigen jeugdhonk. De betoging wordt afgesloten met een speech van Stefan Wijkamp, de Nederlandse Hitler-look-a-like, die al een tijdje niet in Nederland had opgetreden. Wijkamp betreurde dat nazi-Duitsland de oorlog had verloren en roemde Hitler 'als een groot man met geweldige ideeën'. In plaats van in te grijpen bij deze NS-verheerlijking gaan de agenten die de stoet begeleiden aan de andere kant van de parkeerplaats staan, om de speech van Wijkamp maar niet te hoeven aanhoren.
In de demonstratie liepen onder andere natuurlijk organisator Alwin Walther mee, zijn broertje Jason, de bekende groep Remy Veldts, Gino Makkus, Ivo Henze, Rick Bolster, Tim Maas, Joey Hendriks, Chantal Molendijk en natuurlijk Eite Homan, Michael Rensen, Tom Beune, Mike Bierens was er ook weer en, zie foto's, Bernard Baardscheer en Stefan Wijkamp.

Foto 1
  nsa  
Foto 2
  nsa  
Foto 3
  nsa  
Foto 4
  nsa  

Klik op de foto's voor een grotere en volledige versie

Toelichting:
Foto 1: Bernard Baardscheer van de extreemrechtse band De Ruyter Korps denkt het zijne van de leuzen. Ook de agent kijkt bedenkelijk.

Foto 2: Stefan Wijkamp met Nederlandse vlag.

Foto 3: Eite Homan overlegt met organisator Alwin Walther voorafgaand aan de demonstratie.

Foto 4: Tekst op het kopspandoek: 'Jeugd Storm Nederland, Weest dapper wordt Stormer!'. Verder is er een Palestijnse vlag te zien, maar de leus 'Juden Raus……Aus Palestina' was niet toegestaan..

(uit: Alert!, nummer 1, april 2008. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud