alert = afa

Home
Inhoud 1-2011
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

printversie

Redactioneel

Op 26 maart wil de NVU in Ede demonstreren onder het motto ‘Stop immigratie nu! Stop de multiculturele terreur!’. Houdt www.laatzenietlopen.nl in de gaten voor het laatste nieuws over tegenacties. Ook voor in de agenda; op zaterdag 14 mei is er een benefiet voor LaatZeNietLopen in Zaandam, met eten, bands, DJ’s enzomeer. Meer info binnenkort op www.afanederland.org

Er is verlof verleend voor het hoger beroep van twee Duitse jongeren die in Venlo in juni 2010 werden opgepakt op de dag van een NVU-demonstratie daar. Het Gerechtshof in Den Bosch gaat zich in april buigen over de vraag hoe legitiem de toepassing van de noodverordening was en of de boetes van € 100 per persoon rechtvaardig zijn. Meer daarover in de Alert! die in juni uitkomt. Zoals in de vorige Alert! was te lezen, stond in november 2010 een clown (!) voor de rechters van de Meervoudige Kamer (!) in Den Bosch, vanwege het aandeel van de clown in protesten van het ‘Nationaal Eendjes Front’ tegen de mars van de NVU in Den Bosch in 2009. De rechters, en ook de Officier van Justitie, verbaasden zich erover dat clowns uit dezelfde groep op allerlei verschillende manieren werden bejegend door het OM; zo ontving een clown een brief dat-ie niet vervolgd zou worden, eentje kreeg geen enkel bericht en drie anderen kregen elk een ander schikkingsvoorstel voor een boete. Deze clown werd verdacht van overtreding van de noodverordening, maar aan toetsing daarvan kwam de Meervoudige Kamer niet toe; de OvJ werd niet-ontvankelijk verklaard in de vervolging en dus vrijspraak.

Iets anders; het Antifanet-Network for Research and Education, een Europees netwerk van tijdschriften zoals de Alert!, beheert een fonds ter ondersteuning van Russische antifascisten. In januari is er € 500 gedoneerd aan de activisten die in het ‘Khimki’-proces terechtstaan. Het geld wordt gebruikt voor juridische ondersteuning. In juli 2010 werden twee antifascisten en activisten tegen de sloop van het bos bij het Moskouse voorstadje Khimki, Alexei Gaskarov en Maxim Solokov, gearresteerd. Er is sindsdien een wereldwijde solidariteitscampagne op gang gekomen tegen de criminalisering van (jonge) activisten in Rusland. Zie www.khimkibattle. org voor Engelse verslagen van de gebeurtenissen daar. Mocht je ook activisten in de knel in Rusland kennen, laat even weten, dan kun je aanspraak maken op een gift.

De redactie

(uit: Alert!, nummer 1, maart 2011. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud