alert!JongRechts demonstratie Den Haag 23 januari 2004

Op 23 januari demonstreert een bonte verzameling rechts-extremisten in Den Haag onder het motto 'Minder geweld, meer Gezag'. Ze gaan de straat op om hun simpele anti-buitenlander-standpunten uit te buiten naar aanleiding van het schietincident op het Haagse Deltacollege, waar in januari Murat D. de leraar Hans van Wieren doodschoot. Het is ook een protest tegen 'de verloedering en verhuftering van de Nederlandse samenleving'. Hier wat foto's van de aanwezigen.

Foto 1
  Jongrechts  
Foto 2
  Jongrechts  
Foto 3
  Jongrechts  

Klik op de foto's voor een grotere versie.

Toelichting:
Foto 1: Enkele leden van het groepje van de Nationale Alliantie die naar de demonstratie komen kijken en foto's maken. Links neo-nazi Olivier Oomen en rechts zijn geestverwant Remy Hoven.

Foto 2: Rinus van den Heerik (links) van de "Vrienden van Pim Fortuyn" loopt op met NNP'er Paul Peters die ooit joodse graven vernielde.

Foto 3: Van rechts naar links aan het spandoek, Jong-Rechts voorzitter Koen Berghuis, oud CD-Tweede Kamerlid Wim Elsthout, NieuwRechts voorzitter Michiel Smit, Antonia Viljac (vice- voorzitster NieuwRechts), en mede-organisatoren Peter Reedijk en Bert Wienk (alias John Sturges). Achter Wienk lopen Paul Peters en Alwin Kerkhof van de NNP.

terug naar inhoud