Logo fotopagina

Nationale Alliantie in Amsterdam

Redactie Alert!
Foto's: Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka

Zaterdag 27 mei; antifascisten bezetten het voorverzamelpunt van de NA, die op hun bekende opportunistische, populistische manier willen demonstreren tegen pedofielenbelangenvereniging Martijn uit Amsterdam. Leden van de ordedienst van de NA krijgen waterverf over zich heen, 20 antifascisten worden gearresteerd. Ondertussen verzamelt de rest van de NA op station Zuid WTC voor een snel rondje door Amsterdam Zuid, ingesloten door agenten. Boven hen cirkelt een helicopter. Ondanks dat de NA'ers nauwelijks te zien zijn door de haag van agenten heen, zijn de reacties van omstanders geschokt. 'Bescherm de kinderen', riepen de NA'ers, zich kennelijk niet bewust van hun eigen zeer agressieve uitstraling. De VVD gaat vragen stellen aan burgemeester Cohen over deze mars.

Foto 1
  NA  
Foto 2
  NA  
Foto 3
  NA  

Klik op de foto's voor een grotere versie.

Toelichting:
Foto 1: De demonstratie had soms een agressieve uitstraling, Mischa van Dijck kijkt rechts voorzichtig toe. Achter hem Mike Bierens met stropdas.

Foto 2: Het getal 88 op de jas met een SS-totenkopf staat voor HH (Heil Hitler).

Foto 3: De vlag is Oranje-Blanje-Bleu (princevlag die de NSB ook gebruikte) De skinhead linksvoor draagt veel racistische symbolen op zijn jas.

terug naar inhoud