alert = afa

Home
Inhoud 2-2008
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

printversie

Landstorm Records verkoopt antisemitisch spel

John Postma

'Je zag de joodse bezetting al jaren geleden aankomen en hebt toentertijd je wapens begraven. Nu is de tijd om ze weer op te graven en de wereld te laten verdrinken in het bloed van joden, negers, kleurlingen en homo's'. Het zijn de woorden op de achterflap van het antisemitisch en neonazistisch spel "Zog's Nightmare 2: The war continues!". Het spel is sinds februari te koop bij de neonazistische mailorder Landstorm Records uit Winschoten.

Voorkant hoes Zog's Nightmare 2: The war continues!
  'zog'  
"Kwaad over de mislukte aanval op het hoofdkantoor van de National Socialist Movement (NSM) start de joodse elite operatie Goyim Gulag". Als leider van de NSM is het de bedoeling om de joodse overheersing van jouw stad ongedaan te maken. In acht speelvelden moet je al dan niet met gebruik van wapens agenten vermoorden die op last van de joodse burgemeester Goldberg allemaal zijn vervangen door negers en joden. In elk van de acht velden wacht de speler een taak om te volbrengen. In het ene spelveld is het de bedoeling om 'zwarthuidige overvallers' af te schieten, terwijl de speler in het zesde speelveld iedereen moet vermoorden waarmee hij nog een rekening te vereffenen heeft. "All these animals have earned death and it's your job to settle some old scores". In het laatste veld is het de bedoeling om een synagoge in te gaan en om alles te vermoorden wat maar enigszins beweegt.

Deel screenshot spelscene uit Zog's Nightmare 2: The war continues!
  'zog'  
Niet alleen deel twee wordt via Landstorm Records verkocht, ook het eerste deel "Zog's Nightmare: The National Socialist Movement" is bij de Winschotense postorder te koop. In het eerste spel wordt het hoofdkantoor van de NSM aangevallen en bezet door joden. De bedoeling is om het kantoor weer in eigen handen te krijgen. "Bust up the jewish invaders, niggers and their mixed-raced mongrel allies with machine guns, grenades, rocket launchers, mini-guns & more!" Onder begeleiding van neonazistische muziek, van onder andere de Engelse band No Remorse en de Amerikaanse band Bound For Glory, moet er op alles worden geschoten. "With plenty bullets, blood and bodies it is a bad day to be a jew", aldus een anonieme reactie op het spel. Beide spelletjes zijn overigens gemaakt door de Amerikaanse neonazistische organisatie National Socialist Movement die enkel producten vervaardigd ter ere van Adolf Hitler.
Landstorm Records en eigenaar Marcel Flink maken zich met de verkoop van deze spelletjes schuldig aan verspreiding van en het aanzetten tot antisemitisme, nazisme en rassenhaat. Naast deze spelletjes biedt Landstorm Records vele neonazistische en extreemrechtse muziek aan. Meer dan 40 cd's in de lijst van Landstorm Records staan op de Duitse indiceringlijst. Dit is een lijst waar cd's op terecht komen die neonazisme verheerlijken en/ of aanzetten tot geweld, racisme en buitenlanderhaat. Sinds januari 2008 is Landstorm Records actief op internet, voorheen werden de cd's verkocht via e-mail en onder de vlag van het ter ziele gegane label RWB Records (zie Alert! nr. 4-2007).

(uit: Alert!, nummer 2, juli 2008. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud