alert = afa

Home
Inhoud 2-2010
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

kort door de bocht

printversie

   
Poster Verdonk
IJzeren Rita
Het is te verleidelijk. Veel verder dan deze rubriek is Rita Verdonk in de Alert! nooit gekomen. En dat blijft hopelijk zo. Rita Verdonk wist 52.937 mensen zover te krijgen om op haar of haar 'beweging' te stemmen, dat zijn er pakweg 10.000, ongeveer zoveel als er op de laten we zeggen de Piratenpartij stemden, te weinig voor het behoud van haar inkomen, haar kamerzetel. Zelf bleef ze rekenen op dezelfde mensen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op een van haar lokale afdelingen hadden gestemd. Maar zelfs de professionele en deskundige hulp van Willibrord Frequin, (die toch het meest bekeken verkiezingsfilmpje maakte, maar niet omdat-ie zo goed was), die zich en passant nog als sympathisant van Verdonk ontpopte (de bezem moet erdoor!), mocht niet baten. Rita gaat op zoek naar een nieuwe baan (opnieuw gevangenisdirecteur? Of in dienst bij 1 van haar donateurs, Harry Mens ofzo?), dus ze zegt eigenlijk geen gebruik te gaan maken van de wachtgeldregeling voor Tweede Kamerleden. Daar houden we je aan Rita!
  Michiel Bos  
Michiel Bos
Gezocht: NVU-demonstrant
De ombudsman van de Nederlandse Volks-Unie (NVU), de Arnhemmer Michiel Bos, neemt tegenwoordig een verrekijker mee naar de demonstraties die zijn vriend Constant Kusters organiseert. Waar zoekt hij naar? Een representatieve NVU-demonstrant? Een niet-Duitse NVU-demonstrant? Een demonstrant zonder nationaal-socialistische tatoeage? Een tolk die al die Duitse speeches voor hem kan vertalen? Of zoekt hij naar omstanders die positief zijn over de nazi-optochten? Aan wie hij een pamflet kan geven? Of speurt hij naar tegenstanders die hij vervolgens kan bespreken in z'n 'Anti-antifa-werkgroep' en waarvan hij dan een nietszeggend fotootje op de NVU-website kan zetten? Michiel, heb je nu echt niets beters te doen?
   
Bakkie
De Wilders-aanhanger
Na elke verkiezingsoverwinning van de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders trekken journalisten het land in om op zoek te gaan naar 'de Wilders-aanhanger'. Blank, man, tussen de 30 en 50 jaar, middelinkomen, ondernemer, getrouwd, klein gezin, gevlucht naar Almere, wonend in Limburg, toenemend in de Bible-belt, bang voor 'allochtonen', nooit een nieuwe Nederlander ontmoet, maar wel alvast bang of geen zin in, dus weg ermee, werkloos, alleenstaand, samenwonend, tegen 'de Haagse kliek' (waar Wilders al de helft van zijn leven deel van uitmaakt), wil niet langer doorwerken, is gelovig, maar vooral in het eigen geloof, vindt dat alles geroepen moet kunnen worden, maar niet over zichzelf, zegt geen racist te zijn, maar geen probleem te hebben met de discriminatie en het racisme van de PVV, vrouw, blank, tussen de… etcetera.

(uit: Alert!, nummer 2, juli 2010. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud