Logo fotopagina

Antisemitisch NVU zwalkt rustig verder

Redactie Alert!
Foto's: Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka

Twee weken voor de demonstratie van de NVU gaf AFA een persbericht uit. Hier enkele passages daaruit;

"Op zaterdag 1 juli gaat de Nederlandse Volks-Unie weer de straat op. Dit keer is het thema "Tegen US-imperialisme en Zionisme! Solidariteit met Iran". Voor buitenstaanders is het wellicht verrassend dat neonazi's hun solidariteit met een Islamitisch land betuigen. Bij nader inzien is dit thema niet zo vreemd. De Iraanse president Ahmadinejad is verschillende keren in het nieuws gekomen met antisemitische uitspraken. Ook ziet Ahmadinejad, net als neonazi's, de Verenigde Staten en IsraŽl als grootste vijand. In de ogen van neonazi's, die overal joodse complotten zien, zijn beide landen twee handen op buik.

Het is niet de eerste keer dat neonazi's hun steun betuigen aan anti-Amerikaanse en anti-IsraŽlische bewegingen in het Midden-Oosten. Op diverse internationale neonazi's websites worden daders van zelfmoordaanslagen gericht tegen Joden en Amerikanen als helden omschreven. NVU-voorzitter Constant "privť ben ik nationaal-socialist" Kusters liet zich in het partijblad positief uit over Saddam Hussein, omdat Hussein een groot bewonderaar van Adolf Hitler zou zijn. Ook Osama Bin Laden is in zijn ogen een vrijheidsstrijder. De Al Qaeda aanslagen van 11 september 2001 werden door Nederlandse neonazi's met gejuich ontvangen. In deze kringen wordt New York ook wel spottend Jew Jork genoemd. 'De vijand van mijn vijand is mijn vriend' is de achterliggende logica.

Recentelijk was er in Nederland veel te doen rondom het regime in Iran. Een groot aantal fracties in de Tweede Kamer sprak zich uit tegen het deporteren van christelijke en homoseksuele vluchtelingen naar Iran. Dit omdat christenen en homoseksuelen in Iran de doodstraf boven het hoofd hangt. Iran werd door een VN-rapporteur op de vingers getikt omdat Iran vrouwen die strijden voor een gelijkwaardige behandeling van mannen en vrouwen heeft gemarteld. Dat de NVU hierop met instemming reageren ligt in de lijn der verwachting. In nazi-Duitsland werden in de jaren 1933 tot en met 1945 tussen de 50.000 en 63.000 personen op verdenking van homoseksuele handelingen veroordeeld en kwamen er tussen de 5.000 en 15.000 om die reden in concentratiekampen terecht.

Een groep mensen bij wie het thema "Solidariteit met Iran" goed zal vallen is de zogenaamde Racial Volunteer Force (RVF), een splinter van de NVU. Sympathie voor moslimfundamentalisten is de RVF niet vreemd, zo toonden zij begrip voor Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh. Ook verklaarden zij tegen dezelfde "uitwassen van de Westerse decadentie te zijn als rechtgeaarde moslims". Verder verklaarden zij, net als fundamentalistische imams, voorstander te zijn van de segregatie van moslims van de rest van samenleving in Nederland."

Voor achtergrond informatie over de NVU en het volledige persbericht zie www.afanederland.org

Foto 1
  NVU  
Foto 2
  NVU  
Foto 3
  NVU  
Foto 4
  NVU  
Foto 5
  NVU  
Foto 6
  NVU  
Foto 7
  NVU  
Foto 8
  NVU  
Foto 9
  NVU  
Foto 10
  NVU  

Klik op de foto's voor een grotere versie

Toelichting:
Foto 1: Spandoek.

Foto 2: Jeugd Storm Nederland verzorgt kopspandoek.

Foto 3: Ordedienst overlegt: Ivo Henze, Robin van opstal en Alwin Walther.

Foto 4: Robin van Opstal en Arris de Bruin.

Foto 5: Leuzen die werden geroepen waren naast het inmiddels bijna traditionele en telkens door de politie gedoogde 'Ruhm und Ehre fŁr die Waffen SS', 'Deutschland Erwache', 'Hamas, Jihad, Hezbollah' en 'Nahost Judenfrei' (het Midden-Oosten jodenvrij).

Foto 6: Vlaggen.

Foto 7: Misha van Dijck en Johnboy Willemse in de ordedienst.

Foto 8: Michel van Erven en Luuk Pigmans houden RVF/B&H-spandoek vast.

Foto 9: NVU-kader: Constant Kusters (voorzitter), Johnboy Willemse (voorzitter GJN), Michiel Bos ("Ombudsman"), Michel Boerboom (penningmeester).

Foto 10: Eite Homan legt, gekleed in shirt met Osama Bin Laden, aan een omstander uit waarom alle toespraken in het Duits zijn.

terug naar inhoud