alert = afa

Home
Inhoud 3-2007
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

printversie

Vlaanderen opnieuw vrijhaven neonazi's

John Postma

Op 27 oktober is het weer zover, dan bezoeken honderden neonazi's opnieuw Vlaanderen. Uit alle windstreken zullen de bezoekers komen ter viering van de vijftigste verjaardag van hun gevallen voorman Ian Stuart Donaldson. De independent Blood & Honour Vlaanderen pakt groots uit, want de verjaardag zal gevierd worden met maar liefst negen bands. Fehér Törvény, Kommando Skin, White Wash, Avalon, Faustrecht, White Law, Eternal Pride, Propaganda en Hate for Breakfast maken zich klaar voor een avondje met extreemrechtse muziek waar het publiek opgehitst zal worden tegen joden, immigranten en linkse mensen.

"You are a fucking Jew", zingt de frontman van de Hongaarse neonazi band Fehér Törvény. In het nummer gaat men tekeer tegen joodse mensen. Vanuit de visie van de Hongaarse band niet zo verwonderlijk, want de band ziet zichzelf als een nationaal-socialistische skinheadband die niets moet hebben van joden en immigranten. Ook de Duitse neonazi band Faustrecht heeft het niet op joden. In het nummer 'Holders of the Gold' verwijst mijn op een indirecte wijze naar de joodse gemeenschap en de vermeende wereldmacht die joden bezitten. In een interview geeft Faustrecht uitleg over het nummer: "Het gaat over een minderheid die wereldwijd alles in handen heeft. Vanwege juridische gronden kunnen wij verder geen antwoord geven, maar iedereen weet wie we bedoelen met deze minderheid." In een ander nummer 'F.G.B.', dat op de verboden cd Blut, Schweiss & Tranen staat, komt deze vermeende wereldmacht nog een keer naar voren. "Sinds de Middeleeuwen trekken jullie aan de touwtjes en laten elke regering naar jullie pijpen dansen. Vele revoluties hebben jullie in gang gezet om te laten zien wie daadwerkelijk de wereldmacht heeft. Geld is jullie macht. Vrijheid bestaat alleen tussen de grenzen die jullie trekken. Gelijkheid van rassen is jullie doel. Na vele oorlogen hebben jullie overwonnen. De hele wereld hebben jullie gedicteerd wat te doen. De wetenschap en media zijn in jullie handen, deze feiten kent niet iedereen."

Complot
Joden smeden volgens de Duitse neonaziband Propaganda een complot om de wereld te regeren. "De geheime wereldmacht. Wetenschap, media en politiek, alles is gemanipuleerd. Het creëren van één wereld hebben ze tot doel verheven. Mossad en zijn volgelingen leggen de wereld aan de ketting. Overal zijn hun tekens. In de media en politiek. Heb je ze nog niet herkent? (…) Corrupt en gemanipuleerd, gestuurd door geheime krachten. Goddeloos en zonder cultuur, dan zijn de wereldvergiftigers", aldus de tekst 'Hersscher der Welt'. In de tekst 'One people, one leader' van de Engelse neonazi band Avalon bewierookt men het nationaal-socialistische principe en geeft men af op de vermeende joodse wereldmacht. "Ik weiger hun spelletjes te spelen, hun wereldbeschouwing met twee gezichten en hun liberale principes. Ik vervloek verraders en idioten. Volgers van de zionistische werktuigen. (refrein): Eén volk, één leider, één Volk, één Führer. De regels die ze maken, maken ze voor zichzelf. Maar ze zullen boeten met hun zielen. Ze hebben geen schuldgevoel voor de misdaden die zij begaan. Geniepige trucks, bedacht door joden. De hand van zion controleert de staat. Ze veroorzaakt verwarring met hun haat." Avalon levert ook een bijdrage aan de neonazistische verzamel-cd 'Death to Z.O.G.' uitgebracht door '88 Records'. Z.O.G. (Zionist Occupational Government) is een afkorting die door neonazi's gebruikt wordt om de vermeende invloed van joden op allerlei regeringen aan te geven. De Amerikaanse neonaziband White Wash gaat nog iets verder en roept op tot strijd tegen joden met als doel om ze uiteindelijk te vernietigen.

White Power
Faustrecht besteedt in de nummers Freedom and Right' en White Liberty' aandacht aan de overleving van het blanke ras. "Blanke skinheads in de hele wereld, sta zij aan zij voor een betere toekomst, een betere toekomst voor onze blanke mensen. Blanke eenheid is blanke vrijheid. White Power!" De Hongaarse bandnaam Fehér Törvény betekent 'Blanke Wet' en zij spelen een gelijknamig nummer. Bij de uitleg over het nummer schrijven deze neonazistische Hongaren het volgende: "Blanke Wet gaat over een toekomstvisie van blanke naties in de wereld die richting de overwinning zullen marcheren. Het nummer verwijst naar de order van de blanke wet die de aarde zal reageren."
Amerikaanse neonazi's van de band White Wash leggen in een interview uit waarom zij deze naam hanteren. Volgens de neonazi's is het een verwijzing naar een film waarin straatbendes de gezichten van zwarte kinderen met witte verf besmeuren. Dat White Wash het niet op immigranten heeft en trots is op hun blanke afkomst bewijzen de verschillende optredens die zij hebben verzorgd onder andere op landerijen van de neonazistische Ku Klux Klan. In het nummer 'We've warned you' waarschuwt de Engelse neonazistische band White Law voor een invasie van 'etniciteiten, multicultuur, vreemde seksuele uitspattingen, drugscultuur, homoseksualiteit en hersenspoeling van blanke kinderen.' White Law werkte mee aan de verzamelcd 'Right for Whites'. Verder steunt Avalon geen voetbalclubs omwille van de vermeende joodse invloed. Ook de aanwezigheid van voetballers van buitenlandse afkomst zien zij niet zitten. "Als ik graag een echte aap over een veld wil zien lopen, dan ga ik wel naar de dierentuin", laat de band in een interview weten.

Nationaal-socialisme
Muziek zal die avond het centrale thema zijn waarom de bezoekers naar het concert afreizen. En middels die muziek zal een rijke schakering aan nazi-propaganda worden verspreid. En dat is de organiserende partij Blood & Honour Vlaanderen niet vreemd. Wie even een kleine stap in de geschiedenis terug gaat komt al snel weer op de verheerlijking van het nationaal-socialisme terecht. Op 10 maart 2007 was de organisatie nog betrokken bij een SS-herdenking in het Belgische Lommel, net als in 2006 op dezelfde militaire begraafplaats. Niet alleen deze herdenkingen vormen een herinnering aan het verleden, ook de naam van de organisatie verwijst naar het Derde Rijk. Blood & Honour was de strijdkreet van de Hitler Jugend, de jonge garde die werd opgeleid om later in de rangen van de SS te worden opgenomen. Meer SS-verheerlijking vinden we bij de Engelse neonazi band Avalon die ooit startte onder de bandnaam '19th Twice'. De bandnaam is een verwijzing naar de SS (negentiende letter van het alfabet, en dat tweemaal maakt 'SS'). Ook Fehér Törvény verwijst in haar bandlogo naar het Derde Rijk. In het logo zijn namelijk twee in elkaar overlopende letters 'S' verwerkt, waardoor het getal '88' ontstaat, hetgeen in neonazi-kringen bekend staat als de Hitler-groet.

Verzet
België is de laatste jaren een vrijhaven geworden voor neonazistische concerten en bijeenkomsten. Organisaties, zoals Blood & Honour, ondervinden in het land geen enkele hinder bij hun activiteiten, gezien de hoeveelheid extreemrechtse concerten die reeds in België hebben plaatsgevonden. Onduidelijk is hoe zaaleigenaren omgaan met een boeking van deze neonazistische organisatie. Bekend is dat de 'bloed en eer'-organisatie meerdere zalen boekt, voor het geval dat de eerste of tweede zaal door onvoorziene externe omstandigheden geannuleerd wordt. Een taak in de bestrijding van deze neonazistische organisatie kan al bij de zaalverhuur plaatsvinden, mits de eigenaar niet sympathiseert met het gedachtegoed. Namen en cv's van bands kunnen gecontroleerd worden, evenals de namen van diegenen die het organiseren. Zaalverhuurders zouden moeten beschikken over een netwerk waar ze informatie kunnen natrekken. Daarbij biedt het internet ook de nodige houvast om het een en ander te controleren en uit te zoeken. Inmiddels heeft het Anti-Fascistisch Front (AFF) de minister van Binnenlandse Zaken en van Justitie ingelicht over het komende concert. Ook heeft het AFF de beide ministers verzocht om alle middelen in te zetten om het concert tegen te houden. Ook Alert! gaat een duit in het zakje doen om de antifascisten in België te steunen. Meer hierover in het decembernummer van Alert!

Volg ontwikkelingen in aanloop naar het concert op www.aff.be, de website van het Anti-Fascistisch Front in België

(uit: Alert!, nummer 3, september / november 2007. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud