alert = afa

Home
Inhoud 3-2008
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

Logo fotopagina

printversie

Campagne neonazi's voor eigen vrijplaats

Redactie Alert!
Foto's: Antifaschistische Onderzoeksgroep Kafka

Al eerder demonstreerden de neonazi's van de NVU (november 2006) en de NSA (december 2007) voor een vrijplaats in Zoetermeer en een einde aan het 'stalkingsbeleid' van politie Haaglanden. Nu deed de NSA het (op 5 juli 2008) dunnetjes over en gebruikte de privileges die een demonstratie (kennelijk) met zich meebrengt als vrijbrief om vooral de politie en joden uit te schelden. De politie kon zich ternauwernood inhouden als je het verslag van politie Haaglanden mag geloven: "Dankzij beheerste en opgetopte professionele inzet geen escalatie en hoefde ik alleen maar dit verslag te tikken," aldus de rapporteur van politie. Het gescheld vond de politie op het randje en de leuzen 'Nationaalsocialisme Nu!' en 'Olmert is een joodse kankerfascist' konden ook geroepen worden. Meer onder de indruk was politie Haaglanden van de Blood & Honour groep, die zij als 'gedisciplineerder en dreigender' kenschetste. Ivo Henze van de NSA hield nog een toespraak en sloot af met: "Ik sluit af met de woorden van Michael Kuhnen: hoe klein onze beweging ook is, wij willen aan de macht, wij willen onze revolutie doorvoeren. Wij zullen nooit compromissen sluiten, die de duidelijkheid en het doel van onze politieke laat verwateren of kunnen laten ontaarden. Heil, heil, heil!"

Foto 1
  nsa  
Foto 2
  nsa  
Foto 3
  nsa  
Foto 4
  nsa  
Foto 5
  nsa  

Klik op de foto's voor een grotere en volledige versie

Toelichting:
Foto 1: De NSA zeulde deze keer een enorm doek met een op het AFA-lijkend logo met de teskt 'Nationaal Socialistische Aktie' met zich mee.

Foto 2: Dave van Olst is ordedienstlid. Helemaal links, met pet achter de stok: Niels Wuestenenk.

Foto 3: Achter het spandoek links, met licht shirt, pet en SS-doodshoofdtatoeage in zijn nek Tim Verkooyen.

Foto 4: Klein op de voorgrond met B & H-shirt Eli Pieplenbosch, met rugzak en handschoenen Rory de Koning, naast hem zonder zonnebril Marcel van Velzen. Tussen de laatste twee door kijkt Michael Krick toe.

Foto 5: Alwin Walther en Eite Homan.

(uit: Alert!, nummer 3, oktober 2008. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud