alert = afa

Home
Inhoud 3-2011
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

printversie

Redactioneel

Welkom in alweer het derde nummer van 2011 en het 55e, vijfen- vijftig-ste nummer van de Alert! in totaal sinds 1997! Soms vijf nummers per jaar, soms drie en in een jaar twee nummers, maar wel erg dikke. Sinds 2003 echter strak vier nummers per jaar. En langzaamaan vormde het blad zich rond een aantal vaste rubrieken met het ultieme voorbeeld dat wat u nu in handen heeft. Allemaal vaste rubrieken en dan missen we deze keer nog de column en het juridische hoekje nog! Kunt u nagaan. Enfin, als redactie hebben we bedacht dat we binnen deze rubrieken zo ongeveer alles kwijt kunnen. Dat wil niet zeggen dat we niet meer out of the box gaan; in het decembernummer weer meer geschiedenis van het Vlaams Nationalisme en aandacht voor de situatie in Rusland.

En ja, een prijsverhoging was uiteindelijk onontkoombaar. Sinds 1997 geen verhoging doorgevoerd, terwijl de prijzen voor papier, inkt en verzendkosten behoorlijk stegen, was natuurlijk niet meer realistisch. We hopen dat het blad voor iedereen betaalbaar blijft en daar kunt u zelf ook aan helpen, door bijvoorbeeld een steunabonnement te nemen. Zo maakt u het ook mogelijk voor lage inkomens om abonnee te blijven.

Genoeg hierover. Geen juridisch hoekje, maar wel genoeg juridisch nieuws. Bizarre vrijspraak voor de knokkers van Blood & Honour, die in 2007 in Uitgeest op militaire wijze antifascisten aanvielen. Het Gerechtshof Amsterdam achtte wel bewezen dat elf lui van Blood & Honour zich schuldig hadden gemaakt aan openlijke geweldpleging. Maar ze mochten zich verdedigen omdat de dreiging zo groot was en ze bovendien vrouwen, ouderen en kinderen verdedigden! Schei toch uit. Zie LJN: BR6504 op www.rechtspraak.nl.

Een minderjarige Duitse antifascist, die in juni 2010 in Venlo werd aangehouden met een vlaggenstokje van 15 centimeter in zijn tas, werd door de kantonrechter in Venlo tot 200 euro boete veroordeeld. In eerdere identieke zaken werden vrienden van hem door het Hof vrijgesproken, maar de Officier van Justitie paste ter plekke de tenlastelegging aan en, ondanks dat er verder uit het dossier geen enkel bewijs bleek, werd de jongen aangewreven het vlaggenstokje te gaan gebruiken om geweld mee te plegen. Ga toch weg!

Als laatste wat aankondigingen: Op 1 oktober 2011 gaat de Nederlandse Volks-Unie ergens in Helmond de straat op om te demonstreren tegen ‘de multiculturele terreur’ en immigratie. Voor het laatste nieuws daarover, kijk op www.laatzenietlopen.nl.

En op 9 november is er een fakkeltocht ter herdenking van de Kristallnacht. AFA-Fryslan: "In het kader van antifascisme, tegen discriminatie en racisme organiseert AFA-Fryslan en de Leeuwarder info groep Alaska, op woensdag 9 november een fakkeltocht ter herdenking van de Kristallnacht. Aanvang 20.00 uur, lokatie De Pijp (bij de Waag, nieuwstad Leeuwarden). Neem fakkels mee en een goede jas!!

En nog dit; met deze campagne is AFA en Alert! een samenwerkingsverband aangegaan: http://zusammenhandeln.blogsport.eu/

De redactie

(uit: Alert!, nummer 3, september 2011. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud