Logo fotopagina

Nieuw Rechts

AFA Landelijk Secretariaat (tekst) en Kafka (foto's)

De afgelopen periode heeft Nieuw Rechts aan de hand van actualiteiten twee keer getracht leden en sympathisanten de straat op te krijgen. Ondanks de voor Nederlandse begrippen ongekend hoog opgelopen interesse voor de Europese politiek, kreeg 'de rechtse SP' op 28 mei slechts 25 tot 30 mensen op de been voor een manifestatie tegen de Europese grondwet in Den Haag. Een kleine groep AFA activisten heeft in de omgeving van de Nieuw Rechts manifestatie 1500 flyers uitgedeeld met kritische achtergrond informatie over Smit en zijn kornuiten. De massa politieagenten in de Hofstad, voorbereid op grootschalige ordeverstoringen tussen AFA en Nieuw Rechts, stond erbij en keek ernaar.

Enig onverantwoordelijk gevoel kan Nieuw Rechts toegekend worden naar aanleiding van de aanslagen in Londen begin juli. Terwijl vrijwel elke maatschappelijke en politieke organisatie in Londen opriep de aanslagen niet toe te schrijven aan gehele bevolkingsgroepen greep Nieuw Rechts op 10 juli de gelegenheid moslims te demoniseren middels een anti-terreur demonstratie. Op deze snikhete dag paradeerde Smit in zijn nette pak samen met een stuk of 15 geestverwanten door de binnenstad van Rotterdam, om vervolgens veel bier te gaan drinken op hun partijkantoor aan de Diergaardesingel.

Meer vlaggen dan deelnemers (28 mei, Den Haag)
  Vlaggen  


Jaap de Wreede (links) die met Peter Reedijk praat. Rechts Rene van Gool
  Jaap de Wreede  


Links (met buik) John Middelman, ex-Nederlands Blok. Tegenover hem; Rene van Gool in pak. Op de voorgrond staat Peter Reedijk (met staartje)
  John Middelman  


Midden aan het spandoek Mirjam Davids uit Den Haag
  Mirjam Davids  


Michiel Smit aan spandoek en Van Gool met megafoon
  Doelen  


terug naar inhoud