Logo fotopagina

Demonstratie NVB, Middelburg 11 november 2006

Redactie Alert!
Foto's: Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka

Het leek wel of de staat van beleg was afgekondigd, zaterdag 11 november in Middelburg. Ondanks dat er geen enkel signaal was dat de stad vol zou stromen met tegendemonstranten en het gegeven dat AFA die dag haar handen vol had aan een demonstratie in Zoetermeer, hadden burgemeester en politie besloten tot het op de been brengen van een indrukwekkende politiemacht. De demonstratie van de Nationalistische Volks Beweging, ondersteund door de Dietse Kameraden, werd geheel omsingeld door ME'ers te voet, op de fiets, in busjes, te paard, in burger en zelfs in rubberbootjes. In de lucht hing continue een politiehelikopter. Waartegen de NVB'ers beschermd moesten worden, was onduidelijk. In de desolate omgeving was geen mens te bekennen en de honderden nieuwsgierige Middelburgers werden door nog meer politie op ruime afstand gehouden. Niemand mocht zich aansluiten bij de ongeveer 95 demonstranten, die anderhalf uur mochten lopen. Centrale leus was 'Geen moskee in onze wijk', maar ook werd de NSB-leus 'Houzee, houzee' geroepen en 'Hier marcheert het nationale verzet'.

Foto 1
  NVB in Middelburg  
Foto 2
  NVB in Middelburg  
Foto 3
  NVB in Middelburg  
Foto 4
  NVB in Middelburg  
Foto 5
  NVB in Middelburg  
Foto 6
  NVB in Middelburg  

Klik op de foto's voor een grotere en volledige versie

Toelichting:
Foto 1: Orion Oostvogels (rechtsvoor) zwaait naar de fotograaf. Rechts Fabian van der Velden (met sik).

Foto 2: Linksachter Orion Oostvogels (Nationaal Collectief) en Paul Peters (Voorpost). Boven het spandoek oudgedienden Gerard de Wit en Wim Beaux (linksachter) en Gerhard Neid en Peter van Egmond (rechts aan spandoek).

Foto 3: Links vooraan Orion Oostvogels (Nationaal Collectief) en midden Paul Peters (Voorpost). Rechts, boven het spandoek oudgediende Gerard de Wit.

Foto 4: Gerhard Neid (links aan het spandoek) en Peter van Egmond (rechts aan het spandoek). Achter Neid loopt Wim Beaux. Midden Roy Willemsen van Holland Hardcore, links omkijkend Fabian van der Velden.

Foto 5: Orion Oostvogels (Nationaal Collectief, links) en Paul Peters (Voorpost, rechts).

Foto 6: Gedeelte van het verslag van het gesprek dat NVB-voorzitter Wim Beaux had met de burgemeester van Middelburg op 26 oktober 2006.

terug naar inhoud