alert = afa

Home
Inhoud 4-2008
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

Logo fotopagina

printversie

Demonstratie Nederlandse Volks-Unie, 25 oktober 2008 Den Haag

Redactie Alert!
Foto's: Antifaschistische Onderzoeksgroep Kafka

Telkens als NVU-voorzitter Constant Kusters rustig wil demonstreren dan kiest hij voor de bescherming van politie Haaglanden. Dat de ongeveer 80 demonstranten dan door goeddeels verlaten straten lopen en dat media hen vrijwel compleet negeren, neemt hij dan op de koop toe. Demonstreren is immers een doel op zich, geen middel om het sloganeske thema, in dit geval 'Tegen het verdrag van Lissabon, nee tegen de EU-dictatuur uit Brussel!' dichterbij te brengen. Ondanks dat de politie Haaglanden het Keltisch Kruis in de lijst met verboden symbolen had opgenomen, werd toch een vlag meegedragen. Wel werden de te dikke stokken van de demonstranten ingenomen door de politie. Verder hield Remco van der Hoek (vermoedelijke samen met Ivo Pastoor de enige leden van Germaanse Jeugd Nederland) zijn 'maidenspeech', sprak Arnoud Kuipers van Blood & Honour Vlaanderen en deed Barry Kluft namens het zwarte blok van de Nationaal Socialistische Actie (NSA) een duit in het zakje. Ook werd er geld ingezameld voor de arrestanten van de kraakactie in Monster. Dat thema overheerste sowieso de demonstratie; Kusters was woedend over leuzen gericht tegen politie en justitie ('Fuck the police!' en 'Hoeren van justitie!') en verordonneerde dat iedere demonstrant zich moet conformeren aan (zijn) leuzen over het thema, zoals 'Eigen volk eerst'. Het zwart blok droeg als kopspandoek een solidariteitsboodschap mee voor de krakers 'Binnen en buiten, één front' en 'Defence is not an offence, free the NSA squatters'. Ondanks ontevredenheid over de leuzen (en eerder over verkleedpartijen van het zwart blok) ziet Kusters wel een groei van het aantal activisten. Of deze activisten voor hem of zijn demonstratie komen, valt echter sterk te betwijfelen.

Foto 1
  Den Haag  
Foto 2
  den haag  
Foto 3
  den haag  
Foto 4
  den haag  
Foto 5
  den haag  
Foto 6
  den haag  

Klik op de foto's voor een grotere en volledige versie

Toelichting:
Foto 1: (Ben van der Kooi komt weer armen tekort voor al zijn boodschappen. Aan de andere kant van de vlag Ricardo van den Bergh.

Foto 2: De stoet gaat van start; links Michel Boerboom met megafoon, vlak achter hem Voorposter Patrick de Bruin, in het midden Ivo Pastoor met naast hem schreeuwend Remco van der Hoek, helemaal rechts Ben van der Kooi.

Foto 3: De sectie Blood & Honour Vlaanderen (bij sommigen is de '18' op het shirt afgeplakt, bij sommigen niet) en daarachter een sectie van Blood & Honour Nederland.

Foto 4: Op de voorgrond schreeuwend Arnoud Kuipers van B&H Vlaanderen, met vlag en zonnebril Leon Veneman, linksachter kaal onder de vlag Roy Matthijsse, verder in het midden zonder petje en zonnebril Tom Beune en achter hem Marcel van Velzen. Helemaal rechts met zonnebril Niels Adams.

Foto 5: Het zwarte blok van Nationaal Socialistische Actie, met geheven vuisten en verzwaarde handschoenen. Onder AFA-logo: Niels Wuestenenk, naast hem Brian van Houdt. Schreeuwend met geheven vuist: Jason walther. Met megafoon Gino Makkus, voor megafoon: Dave van Olst, rechts van hem Kevin Barbieri.

Foto 6: Het kopspandoek van het zwarte blok. Tweede van links Jason Walther, rechts naast hem Niels Wuestenenk, Kevin Barbieri en Dave van Olst. Boven de 'N' van 'ANS' Gino Makkus, twee rechts daarvan Willem van Dijk, weer twee naar rechts Tom van den Hoek met naast hem Mike Bierens. Rechts buiten het blok met zwart petje Barry Kluft, met zwarte muts Eite Homan en naast hem Michael Krick. Kale jongen achter Krick is Brian Nijman.

(uit: Alert!, nummer 4, december 2008. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud