alert = afa

Home
Inhoud 4-2011
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

Actie

printversie

De Wilders kroniek - september / november 2011

Redactie Alert!

Een greep uit opzienbare gebeurtenissen rondom de PVV. Deze kroniek is niet volledig, maar een selectie uit nieuwsberichten, kamerstukken, stukken van de PVV zelf en interviews of filmpjes op internet.

September
14/09: Naar aanleiding van het onderzoek van de Noord-Hollandse Commissaris van de Koningin Remkes naar de dubbelfunctie van PVV-statenlid Monica Nunes (die als Statenlid in dienst is genomen door haar eigen PVV-fractie om als medewerker nog wat meer subsidiegeld binnen te halen), laat Hero Brinkman weten dat “Als er een partij zuiver is op politieke geldstromen en subsidies, dan is het de PVV.” Brinkman belooft het werkrooster van Nunes op de PVV-website te publiceren, zodat iedereen kan zien dat haar uren als Statenlid en medewerker van de fractie niet samenvallen. Het is nu december en zowel op de PVV-site als de site van de Noord-Hollandse Provinciale Staten, is geen werkrooster te vinden. De dubbelfunctie blijkt uiteindelijk niet tegen de regels te zijn.
15/09: Meer gelazer in de provincie: het Gelderse PVV-Statenlid Petra Kouwenberg bezit nog altijd, een half jaar na de ophef binnen de PVV, zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit. De PVV is racistisch fel tegen dubbele nationaliteiten; volgens Wilders leidt dat automatisch tot dubbele loyaliteit. Gelukkig voor de PVV ligt het aan de bureaucratie in Turkije dat de aanvraag van Kouwenberg om een zuivere, van vreemde smetten vrije Nederlandse te worden, nog niet is afgehandeld.
17/09: Wilders kan het weer niet laten om PvdA-leider Cohen aan te vallen. Naar aanleiding van het door hem bepleitte en afgedwongen 'Boerkaverbod' zegt hij: “Als Job Cohen aan de macht was geweest, hadden we een boerkapremie gekregen.” En buitenlandwoordvoerder van de PVV Wim Kortenoeven plaveit alvast de weg voor een 'preventieve oorlog' tegen Iran: “Die (dreiging, Red.) valt zonder overdrijving te vergelijken met die vanuit nazi-Duitsland aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Ga maar na waar we over praten. Over een dictatoriaal en oorlogszuchtig systeem. Een regime dat streeft naar wereldoverheersing, een keiharde anti-joodse agenda heeft en bereid is een deel van de eigen bevolking op te offeren in de heilige strijd.”
Half september neemt Universitair docent Genocidestudies Ton Zwaan afscheid als docent, maar blijft onderzoeker van massaal geweld en schrijver van boeken. Zwaan vergeleek vorig jaar oktober Wilders met Karadzic, naar aanleiding van Wilders interview op een Deens televisiestation, waarin hij zei dat miljoenen moslims uit Europa gedeporteerd moeten worden. Zwaan zei dat het plannen van etnische zuivering ook al genocidaal is. “Wilders zal het niet uitvoeren, maar er zijn gekken, zoals Karadzic, die het wel doen. In wezen is het dezelfde discussie als met Breivik. In hoeverre breng je mensen het hoofd op hol met praten over zuiveren? “, aldus Zwaan. En Zwaan vindt het wel zinvol de PVV en fascisme te vergelijken: “Ik zie dat de PVV geen democratisch bestuurde partij is, zich voedt met het mobiliseren van rancune en woede en de rechtstaat niet erkent. Justitie moet de politiek gehoorzamen. Dan zit je niet ver meer af van historische partijen die veel kwaad deden”, aldus wederom Ton Zwaan.
Eind september vraagt de PVV een spoeddebat aan naar aanleiding van een eigen (!) onderzoek (acht losse blaadjes) naar 'de oprukkende sharia in de Nederlandse rechtspraak'. In april van dit jaar had Wilders daar al 'alarmerend' over gesproken in de Telegraaf, hij toonde zich 'geschokt' over het 'grootscheepse gebruik' van islamitisch recht in Nederland. De PVV moest geleerd worden dat rechters in het privaatrecht al heel lang regels uit andere landen toepassen. Hierbij wordt altijd de Nederlandse rechtsorde bewaakt en ook mensenrechten gerespecteerd. De vermeende rol van de sharia in het Nederlands recht is te verwaarlozen, vertelde staatssecretaris van justitie Teeven.

Oktober
Begin oktober twittert het Noord-Hollandse PVV-Statenlid Gerton van Unnik dat een invalide echtpaar met een zieke dochter in de Haagse Spoorwijk die lastig worden gevallen door een groep jongeren 'de vruchten plukt van een roedel Nasrdin Dchars'. (Dchar is de acteur van Marokkaanse afkomst die een Gouden Kalf won en zich uitsprak tegen de angstzaaiers van de PVV en het CDA). Van Unnik beseft niet hoe racistisch zijn getweet was. “Maar de Linkse Kerk mag wel alles zeggen”, was zijn verweer. Hero Brinkman neemt afstand van de uitlatingen van van Unnik.
03/10: De PVV in Flevoland wil een 'uitzetdienst' voor werkloze Polen of Polen die overlast veroorzaken. “Men kan denken aan busjes met tomtom en chauffeur”, laat fractievoorzitter Joram van Klaveren weten. Hij benadrukt dat het ook gaat om mensen uit bijvoorbeeld Bulgarije en Roemenië.
11/10: PVV-Kamerlid Sietse Fritsma wil de Rotterdamse haven en Schiphol sluiten voor Marokkaanse schepen en vliegtuigen als Marokko blijft weigeren vluchten met 'illegale criminele Marokkanen' uit Nederland toe te laten. Ook wil Fritsma dat vluchtelingen, zodra zij Nederland binnenkomen, een 'terugkeerverklaring' tekenen. Minister Leers zei dat laatste voorstel te willen onderzoeken, de eerste niet. Wel gaf hij al eerder aan dat eventuele ontwikkelingssamenwerking aan een 'weigerachtig' land op losse schroeven kan komen te staan.
18/10: Het Brabantse PVV-Statenlid Martijn Knap stapt vanwege verstoorde verhoudingen op persoonlijk vlak uit de PVV-fractie. Knap geeft zijn zetel niet terug aan de PVV en gaat door als Onafhankelijke Statenfractie.
24/10: De fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Friesland Jelle Hiemstra stapt uit de partij en gaat verder als Onafhankelijk Statenlid. Volgens Hiemstra wordt zijn voorbehoud over 'islamisering' door de leiders van de PVV in Den Haag niet op prijs gesteld. Begin september kwam Hiemstra in het nieuws omdat hij thuis mishandeld zou zijn door gemaskerde mannen. Van zowel zijn eigen PVV-fractie in Friesland als vanuit de PVV in Den Haag ontving hij toen nihil steun. Eind november wordt bekend dat de politie Fryslan een brief onderzoekt waaruit blijkt dat de mishandeling van Hiemstra door hemzelf in scène is gezet. De brief zou gestuurd zijn door een van de mannen die binnendrong bij Hiemstra, omdat Hiemstra het tweetal nog zou moeten betalen voor het toneelstukje.
25/10: GroenLinks-kamerlid Dibi wilde een gepland Kamerdebat over weggepeste homoseksuelen uitbreiden naar een debat over mensen die bijvoorbeeld weggepest worden om hun afkomst of geloof. De PVV weigerde dit uiteraard. Dibi twitterde over de PVV “stelletje racisten”. En zo kwamen er twee debatten; eentje over weggepeste homoseksuelen, eentje over alle weggepeste bewoners. PVV-Kamerlid Joram van Klaveren: “We moeten niet alles op een hoop gooien.” In Den Haag speelde ook een kwestie met een weggepest homostel. De PVV in de Haagse gemeenteraad dook erbovenop en wilde dat de burgemeester zou opstappen omdat-ie niet genoeg gedaan zou hebben om het stel te beschermen. De plaatsvervangend korpschef van politie Haaglanden is niet gelukkig met de politisering van het incident. Zijn agenten hebben bij alle recente incidenten intensief contact onderhouden met de betrokken bewoners en de veiligheidscijfers laten al jaren een positief beeld zien. De PVV bleef volhouden dat de politie niets had gedaan en de rest van de Haagse raad vond dat de PVV het verhaal opklopte en het incident schaamteloos had uitgemolken om er een politiek slaatje uit te slaan. En dan ging ook Wilders nog, met in zijn kielzog een camerateam van Pownews op de koffie bij het stel in hun nieuwe woning. Volgens de wijkagente die de zaak behandelde en de dag na de eerste klacht langskwam, was het stel ´klaar met de laminaatvloer van de buren´. Binnen een maand na de eerste klacht hadden ze een nieuwe woning. Voor de PVV maakt dat allemaal niet uit. Punt gemaakt, gelogen, feiten verdraaid, op naar het volgende relletje.

November
Begin november blijkt een groep blanke Zuid-Afrikanen, vooral die van de Pro Afrikaner Aktie Groep (PRAAG) en Afrikaner Vryheid, de PVV als redding te zien en als enige partij die de discriminatie van blanken en de moord op blanke boeren internationaal op de kaart kan zetten. Zij hopen dat Geert Wilders minister-president wordt en het dan gaat goedmaken dat “het eens zo linkse Nederland aan de ondergang van de Afrikaners heeft meegewerkt door de communistische terreurgroep ANC te ondersteunen.” Ook PVV-partijsecretaris Martin Bosma liet zich eerder positief uit over de Afrikaners en schreef dat het spijtig was dat Nederland het ANC aan de macht heeft geholpen. Verder is Bosma voorzitter van de Taalunie, het verdrag tussen Nederland, Vlaanderen, Suriname en Zuid-Afrika inzake de taal, en stelde in die hoedanigheid vragen aan het Comité van Ministers (de Vlaamse en Nederlandse ministers van onderwijs) van die Taalunie over de staat van het Afrikaans op de universiteit Stellenbosch. Helemaal vreemd dat de Afrikaners zich tot de PVV wenden is het dus niet, al weigert de PVV te vertellen wat voor contacten er zijn en met welke organisaties in Zuid-Afrika. De Afrikaners hebben zich ook gewend tot het Vlaams Belang en het Franse Front National.
04/11: PVV-Statenlid Olof Wullink, voorheen LPF-Statenlid, stapt uit de Gelderse PVV-fractie wegens een 'verschil van inzicht over het te voeren fractiebeleid'. Hij gaat verder als Onafhankelijk Statenlid. Wullink overwoog nog om zijn zetel aan de PVV te laten, maar “zowel Geert Wilders als Fleur Agema hebben destijds in een soortgelijke situatie, hun zetel ook niet opgegeven.”
12/11: In de Provinciale Staten in Limburg zetelen de eerste PVV-bestuurders. En ook nog eens negen Statenleden van de PVV. De plaatsvervanger van fractievoorzitter Laurence Stassen, die ook in het Europees Parlement zit en dus vaak afwezig in Limburg, is Cor Bosman. Hij, en ook fractielid Michael Heemels, hebben zichzelf ook al in dienst genomen als fractiemedewerker en stapelen zo de vergoedingen. Je kunt je afvragen dat als de kennis ('ondersteuning') al in huis is bij het fractielid (vergoeding 13.000 euro), waarom die zichzelf nog zou moeten ondersteunen (salaris 57.000 euro)? Behalve dan als gefinancierde overuren? Maar goed, nu de politiek: Soms botst het lokale belang met de lijn-Wilders in Den Haag; zo is het petrochemische bedrijf Sabic in Geleen een goede werkgever en zoekt de provincie in Riyad en Jeddah, niet het favoriete werkgebied van Wilders, naar nieuwe investeerders. Terug naar de eerste PVV-bestuurders; Theo Krebbers en Antoine Janssen. Je zult hen niet horen over moskeeën of hoofddoekjes. “Hier denken we een niveau hoger.”
16/11: De Kamervragen van Wilders en Joram van Klaveren aan minister Donner over de plannen voor een moskee in Zoetermeer worden beantwoord: de twee PVV'ers vroegen onder andere of Donner, als-ie de bouw niet zou willen stoppen (een lokale kwestie, waar Donner niks over te zeggen heeft) of-ie dan tenminste wil zorgen dat “de moskee geen minaretten zal hebben en geen geluidsinstallatie zal gebruiken zodat het imperialistische azan-geschreeuw (oproep tot gebed) de wijk niet zal terroriseren?” Zoals bekend trekt Wilders zich niets aan van of iets een kwestie van lokaal bestuur is; hij vloog zelf naar New York om tegen de bouw van een moskee (eigenlijk een multifunctioneel centrum waarin onder andere een gebedsruimte) te protesteren.
21/11: De fractie van de PVV in de Provinciale Staten van Noord-Holland is boos over een welkomststand in een ruimte op Schiphol voor moslims die terugkomen van de bedevaart in Mekka. De PVV introduceert een nieuwe term en spreekt van 'zelfislamisering' door luchthaven Schiphol. En waar zijn de kerstbomen?, briest Hero Brinkman verder. “Ligt de afwezigheid van kerstbomen in de aankomsthal erin, dat de aanhangers van de islam hier wellicht aanstoot aan nemen?” Brinkman slaat de plank echter mis en als een verslaggever van Powned hem meeneemt naar Schiphol, blijkt het daar vergeven van de kerstbomen. Ook de welkomststand doet Schiphol al jaren, vanuit de gedachte van goed gastheerschap. “Net als we tijdens de zomerdrukte ijsjes of stroopwafels uitdelen”, aldus een woordvoerder van Schiphol. Kortom, flinke misser van de PVV.
24/11: PVV Tweede Kamerlid Eric Lucassen laat de racistische kant van de PVV weer eens zien door in de Tweede Kamer voor te stellen om actie te ondernemen tegen buitenlandse studenten die kamers zouden bezetten terwijl Nederlandse studenten moeilijk onderdak kunnen vinden. ``De kinderen van Henk en Ingrid moeten straks misschien wel wijken voor die van Wolfgang en Gretchen``, aldus Lucassen.
30/11: Harm Beertema, Kamerlid voor de PVV, wil bij de bespreking van de onderwijsbegroting een ´zeg-maar-meneer-Jansen´-motie indienen, waarmee het gezag van de leerkrachten in de klas moet worden hersteld en het voor leerlingen verplicht wordt ´u´ te zeggen. En dat voorstel komt dan van veruit de meest onbeschofte en hufterige Kamerfractie van dit moment. Op internet maken leerlingen zich vrolijk ´Doet u toch eens normaal man!´

(uit: Alert!, nummer 4, december 2011. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud