alert = afa

Home
Inhoud 4-2011
Zoeken

Lonsdale News

Alert!
Postbus 2884
3500 GW Utrecht
alertafa@xs4all.nl
PGP-key

printversie

Redactioneel

Graag geven we hier ruimte voor een prima en helaas noodzakelijk initiatief;

Op 13 september 2011 is een activiste gearresteerd en voor drie dagen in alle beperkingen vastgehouden. Daarnaast werd door de Nationale Recherche huiszoeking gedaan, op zoek naar informatie over haar contacten. Na drie dagen werd zij vrijgelaten, om haar vervolgens tot op de dag van vandaag te chanteren met hernieuwde arrestatie.

Volgens het OM is deze activiste aangehouden vanwege opruiende teksten die zij geschreven zou hebben met harde en terechte kritiek op het migratiebeleid. Het komt steeds vaker voor dat de overheid maatregelen neemt die uiterst dubieus zijn. In dit geval is het zo dat iemand die strijdt voor vrijheid van beweging aangehouden kan worden omdat zij haar mening de wereld in slingert en weigert daarmee op te houden. Gezien de geheimzinnige omstandigheden rondom de aanhouding en huiszoeking, kan gesteld worden dat het recht op vrijheid van meningsuiting en demonstratie in het geding is.

Dit kan ons allen overkomen! Om te voorkomen dat deze politieke arrestatie de doofpot in dreigt te verdwijnen, is er een steungroep opgericht. De steungroep 13 september heeft onder meer tot doel het openbaar maken van de achtergronden van deze onzinnige arrestatie, het nauwgezet volgen van de nasleep en verdere gevolgen, en het mobiliseren van mensen om in te verzet te komen tegen het huidige migratiebeleid. Uiteraard is ook een doel van de steungroep om te laten zien dat overheidsterreur, op langere termijn, absoluut geen effect heeft op mensen die een kritische mening niet voor zich willen houden, want als we dit tolereren is het einde zoek.

De steungroep heeft inmiddels deze website gelanceerd. Hier zijn alle achtergronden, artikelen, steunverklaringen en nieuwe oproepen terug te vinden. Verder hebben vele individuen en groepen zich middels steunverklaringen uitgesproken, en zijn de als opruiend aangemerkte teksten en mirrors van haar website http://www.jokekaviaar.nl verder verspreid.

Voor meer informatie en/of steunverklaringen: gebruik het mailformulier via http://13-september.nl dat je kunt vinden op deze website. Donaties kun je storten op rekeningnummer 4253090 T.a.v. Ithaka Utrecht o.v.v. 13 september.

Steungroep 13 september http://13-september.nl

Tot zover de Steungroep. Nog een agendapunt; op 31 maart 2012 wil de NVU weer ergens in Nederland gaan demonstreren. LaatZeNietLopen.nl zal het op de voet volgen. En volgend jaar bestaat de Alert! 15 jaar. En zullen we u verrassen met een nieuwe omslag, een nieuwe website en iets wat nu al bij voorbaat een collectors item is, maar ook nog een verrassing dus! Alvast een gezond 2012!

De redactie

(uit: Alert!, nummer 4, december 2011. Alert! is een uitgave van de Anti-Fascistische Actie Nederland - AFA)

terug naar inhoud