logo onderzoeksgroep

Updates
Home
Publicaties
Artikelen
Antisemitisme
Bestellen
Links
Contact
Zoeken

antifa-vakblad Alert!

xml

Artikelen over Turks extreem-nationalisme

Artikelen over Turks extreem-rechts in Nederland
Bestuurlijke informatie over Turks extreem-rechts
Artikelen over SOTA/Coskun Çörüz
Artikelen over BBP-bijeenkomst in Amsterdam in 2003
Artikelen over TFN-bijeenkomsten in Den Bosch in 2002 en 2004
Artikelen over de moord op Cafer Dereli in 2000
Artikelen over politie-inval bij o.a. de TFN in 2000
Artikelen over de partij Duurzaam Nederland (2003 en 2006)
Artikelen over muziek en Turks nationalisme
Artikelen over Turks extreem-rechts in België
Artikelen over Turks extreem-rechts in Duitsland
Artikelen over Turks extreem-rechts in Turkije
Boeken/brochures over Turks extreem-rechts
Bibliografieën

Antisemitisme in Turkije

Artikelen over Turks extreem-rechts in Nederland

Algemeen
"Dit is de laatste verzoek van mij" (2008)
Beverwijk vrijplaats voor Grijze Wolven? (2008)
Grijze Wolven-concert 2 maart 2008 (2008)
Grijze Wolven in Nederland Subsidieland (2007)
Zevende congres Turkse Federatie Nederland in Utrecht (2007)
Verslag zevende congres Turkse Federatie Nederland in Utrecht (2007)
Belabberd resultaat Grijze Wolven bij gemeenteraadsverkiezingen in 2006
Muzikale oorlog bij de Grijze Wolven (2006)
Beroering over Armeense genocide in Nederland (2006)
Aanzetten tot haat bij Culturele Zondag (2006)
Georkestreerde verstoring van debat rond Armeense genocide (2006)
Tweede Jongeren Congres van de Turkse Federatie Nederland (2005)
Landelijke bijeenkomst Grijze Wolven in Utrecht (2005)
Turkse extreem-nationalistische leider bezoekt Nederland in 2004
Windowdressing door de Turkse Federatie Nederland (2003)
Grijze Wolf kandidaat voor Duurzaam Nederland (2003)
Contrast: 'Media schilderen Turken zwart af' (1998)
Interview met Comite 'Stop de Grijze Wolven' (1997)
Recensie 'Stop de Grijze Wolven!' van Braam en Ülger (1997)
Vragen aan Dijkstal inzake Grijze Wolven (1998)
Minister ontwijkt beantwoording vragen inzake Grijze Wolven (1998)
AFA: Fascist Grey Wolves in the Netherlands (2002)
N. Landman: Turks nationalisme en islam (1992)

Justitie/politie en BVD
Artikelen en andere info over de invallen in november 2000 (o.a. bij Ulu Moskee)
Justitie loopt uit de pas inzake Grijze Wolven (2001)
AIVD: Het Turkse beheersnetwerk (jaarverslag AIVD 2002)
BVD: Het Turkse beheersnetwerk (jaarverslag BVD 2000)
Deel arrest Gerechtshof Den Bosch i.v.m. zaak H.B. (2002)

Landelijke politiek en overheid
'Commissie Blok': Activiteiten van overige Turkse politieke groeperingen (2004)
Rapport 'De Zwakste Schakel' (2003)
Open brief aan de leden van de Tweede Kamer (2001)

Amsterdam
"Dit is de laatste verzoek van mij" (2008)
Beverwijk vrijplaats voor Grijze Wolven? (2008)
Grijze Wolven-concert 2 maart 2008 (2008)
Grijze Wolven in Nederland Subsidieland (2007)
Amsterdamse Gemeenteraad over TKC i.v.m. subsidies (2004)
Windowdressing door de Turkse Federatie Nederland (2003)
Grijze Wolf kandidaat voor Duurzaam Nederland (2003)
Politie-invallen bij o.a. de TFN (2000)

Arnhem
Kamervragen over het bericht dat Grijze Wolven door straten van Arnhem marcheren (2016)
Belabberd resultaat Grijze Wolven bij verkiezingen in Arnhem (2006)
Struisvogelpolitiek in Overbetuwe (2006)
Grijze Wolven-bijeenkomst in Oosterhout (2006)
Open brief aan de burgemeester van de gemeente Overbetuwe (2006)
Grijze Wolven herdenken hun overleden leider (1999)

Oost-Nederland
Grijze Wolven in Twente (deel 2) (2003)
Grijze Wolven in Twente (deel 1) (2000)
Grijze Wolven nog altijd gesubsidieerd - de Zwolse situatie (1998)
Opzienbarende nota gemeente Deventer inzake Grijze Wolven (1998)

Rotterdam
Revisionistische rector Akgunduz aan Islamitische Universiteit Rotterdam (2004)
Versaar's kinderfeest (2003)
Banden van Turks CDA-raadslid Feijenoord met Grijze Wolven (2000)

Tilburg
Commissiebesluiten Subsidie Turkse Jongerenvereniging (1999)
Tilburg op stelten door interne notitie over Turkse gemeenschap (1999)
Grijze Wolven in subsidie-problemen (1999)
Commissiebesluiten Subsidieaanvraag Turkse Jongerenvereniging (1997)
Interne nota 'De politieke islam in Nederland en Tilburg' (1998)
Banden Yunus Balkaya met Grijze Wolven (2006)
Reactie Duurzaam Nederland i.v.m. kandidaatstelling Balkaya (2006)
DN Rotterdam neemt afstand van landelijk partijbestuur (2006)
Persbericht DN n.a.v. kandidatuur Sari en Balkaya (2006)
Reactie Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts op persbericht DN (2006)
Belabberd resultaat Grijze Wolven bij gemeenteraadsverkiezingen in 2006 (2006)

Utrecht
Zevende congres Turkse Federatie Nederland in Utrecht (2007)
Tweede Jongeren Congres van de Turkse Federatie Nederland (2005)
Landelijke bijeenkomst Grijze Wolven in Utrecht (2005)
Ingezonden brief aan Utrechts Nieuwsblad en open brief aan Utrechtse politiek (2003)
Grijze Wolven bestaan nog altijd (1999)
Debat Utrechtse gemeenteraad over Grijze Wolven (1997)

Bestuurlijke informatie
Oprichtingsnotulen Turkse Federatie Nederland (1995)
Bestuursleden Turkse Federatie Nederland (1995-2007)
Interne lijst met TFN-contactpersonen
Lidorganisaties van de Nederlandse en Belgische Turkse Federatie (1996)
Deel statuten TFN (1995)
Overlappingen bestuursfuncties HÜTID - HTDF - HTIF/HTIKB - TFN - TIHS (1997)
Bestuur HTDF zoals vermeld in haar oprichtingsstatuten (1982)
Lijst lidorganisaties Avrupa Nizam-i Alem Federasyonu (ANF) (2003)
Lijst Europese contactadressen Nizam-i Alem
Adressen grijze wolvenorganisaties in de BRD (2000) en Zwitserland (2005)
Symbolen en logo's van Turkse extreem-nationalistische organisaties (2005)

SOTA / Coskun Çörüz
Pan-Turkisme in de polder (2003)
Reactie Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts (2003)
Sota-bestuurders in publicatie Bitig (2003)
KvK-formulier opgaaf van wijzigingen SOTA (2000)
KvK-opgaveformulier SOTA (1992)
Acte van oprichting Turkse Raad Nederland (1996)
Persbericht Turkse Raad Nederland (1995)
Persbericht: Connectie CDA-kandidaat Çörüz en extreemrechtse Grijze Wolven (2003)
Volkskrant: CDA'er: ik ben geen Grijze Wolf (2003)
NRC: Kamerlid is 'geen Turks-nationalist' (2003)
Reactie Coskun Çörüz (2003)
Krant Türkiye: Het land van de voorvaderen wacht op ons (2002)
Krant Türkiye: Ata yurdu bizi bekliyor (Het land van de voorvaderen wacht op ons) (2002)
KvK-gegevens stichting SOTA (2003)

BBP-bijeenkomst in Amsterdam in 2003
Nebahat Albayrak in BBP-gelieerde moskee op bezoek (2005)
Reactie Onderzoeksgroep op aankondiging dagvaarding TIHS (2003) artikel   Alert!
Reactie Onderzoeksgroep op aankondiging dagvaarding TIHS (2003)     persbericht
Verslag in Türkiye over de bijeenkomst: 'Kültürü unutmadan uyun' (2003)
Persbericht bijeenkomst BBP in Amsterdam (2003)
Parool over bijeenkomst BBP in Amsterdam (2003)
'Citaten uit wetenschappelijke publicaties en pers' over de BBP (2003)
Logo's BBP en TIHS (2003)
Organisatieschema MHP met link naar Nizam-i Alem Federasyonu
Aankondiging bijeenkomst in blad ANF (2003)
Lijst Europese contactadressen Nizam-i Alem

TFN-bijeenkomsten in Den Bosch in 2002 en 2004
Turkse extreem-nationalistische leider bezoekt Nederland in 2004
Brief Minister van buitenlandse zaken ivm TFN-bijeenkomst Den Bosch (2002)
Beantwoording vragen PVDA Den Bosch ivm TFN-bijeenkomst (2002)
Beantwoording vragen Stadspartij Den Bosch ivm TFN-bijeenkomst (2002)
Vragen PVDA Den Bosch ivm TFN-bijeenkomst Den Bosch (2002)
Vragen Stadspartij Den Bosch ivm TFN-bijeenkomst Den Bosch (2002)
Brief van minister van Boxtel over de TFN-manifestatie in Den Bosch (2002)
Toespraak Peter Rehwinkel op de demonstratie (2002)
Toespraak Comite 5 Januari op demonstratie (2002)
Toespraak KURF op demonstratie Den Bosch (2002)
Toespraak HTIF op demonstratie Den Bosch (2002)
MHP-top verenigt in Den Bosch (2002)
Demonstratie tegen congres extreem-rechtse Grijze Wolven (2001)
Oproep verbod bijeenkomst aan o.a. B & W Den Bosch (2001)
Leider Grijze Wolven bezoekt Nederland
Open brief aan de leden van de Tweede Kamer (2001)
AFA: Fascist Grey Wolves in the Netherlands (2002)

De moord op Cafer Dereli in 2000
9 december 2001: door fascisten vermoorde Cafer herdenking in Rotterdam
Demonstratie oproep moord Cafer Dereli (2000)
Turkse actievoerders demonstreren in Rotterdam (2000)
Pamflet Turkse actievoerders in Rotterdam (2000)
Dode en gewonde bij vechtpartij Turkse jongeren (2000)

Politie-invallen bij o.a. de TFN in 2000
Persverklaring Comité Stop de Grijze Wolven over invallen
Justitie loopt uit de pas inzake Grijze Wolven
Persbericht Politie Amsterdam over 21 huiszoekingen

Duurzaam Nederland
Grijze Wolf kandidaat voor Duurzaam Nederland (2003)
Banden Yunus Balkaya met Grijze Wolven (2006)
Reactie Duurzaam Nederland i.v.m. kandidaatstelling Balkaya (2006)
DN Rotterdam neemt afstand van landelijk partijbestuur (2006)
Persbericht DN n.a.v. kandidatuur Sari en Balkaya (2006)
Reactie Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts op persbericht DN (2006)
Belabberd resultaat Grijze Wolven bij gemeenteraadsverkiezingen in 2006 (2006)

Muziek en Turks nationalisme
Grijze Wolven-concert 2 maart 2008 (2008)
'Het visitekaartje van Turkije Express' (2007)
Muzikale oorlog bij de Grijze Wolven (2006)
Zingen en dansen voor het Osmaanse Rijk (2007)
Aanzetten tot haat bij Culturele Zondag (2006)
Brochure 'Muziek en Turks nationalisme (2007)
Musikalischer Kampf der 'Grauen Wölfe' (pdf, 2007)
Music is key to Grey Wolves' activities (2007)
Liedteksten van Ozan Arif
Liedtekst van Arka Sokak
Cartel

Turks extreem-rechts in België
Terroristische en criminele acties van de Grijze Wolven in België (2007)
Grijze Wolven kandidaat bij verkiezingen in België (2006)
Alarmerende inmenging en onderworpenheid (2006)
Belgische verkozenen op bezoek bij Grijze Wolven (2003)
Grijze Wolven zijn ook actief in Vlaamse partijen (2002)
Turkse lobby tijdens de Belgische verkiezingscampagne (2003)

Turks extreem-rechts in Duitsland
Musikalischer Kampf der 'Grauen Wölfe' (pdf, 2007)
'Graue Wölfe heulen noch', Hintergrund und Wirken extrem rechter türkischer Organisationen in der BRD (pdf, 2004)
Bayerns Innenminister Beckstein zu Gast bei extremistischer Türkengruppe (2003)
Grijze Wolven in Verfassungsschutzbericht Baden-Württemberg 2003
Grijze Wolven in Verfassungsschutzbericht Baden-Württemberg 2001
Aus Liebe zu Allah (2002)
Bewährung nach Tod im Kulturverein (2003)
Demokratiegefährdende Phänomene in Kreuzberg (2000)
Adressen grijze wolvenorganisaties in de BRD (2000)
De ontwikkeling van rechtse politieke organisaties en oriëntatie van Turkse migranten in de BRD (1889)

Turks extreem-rechts in Turkije

HRFT
Incidents in Turkey - November 2000/December 2002 (HRFT)
Incidents in Turkey - January / June 2003 (HRFT)
Incidents in Turkey - July / August 2003 (HRFT)
Incidents in Turkey - September / October 2003 (HRFT)
Incidents in Turkey - November 2003 (HRFT)
Incidents in Turkey - December 2003 (HRFT)
Incidents in Turkey - January 2004 (HRFT)
Incidents in Turkey - February 2004 (HRFT)
Incidents in Turkey - March 2004 (HRFT)
Incidents in Turkey - April 2004 (HRFT)
Incidents in Turkey - May / June 2004 (HRFT)
Incidents in Turkey - September / October 2004 (HRFT)
Incidents in Turkey - November / December 2004
Human Rights Report of Turkey 2005

Pers
TDN: MHP reaction against Firat's remarks (2004)
TDN: Nationalists seek alternatives to MHP - ATP and BBP merger (2002)
Tanil Bora: The Center Shifted to the MHP (2000)
TAZ: Das lautstarke Schweigen (2004)

MHP-leiders Türkes en Bahçeli
Grijze Wolven herdenken hun overleden leider (1999)
De dood van MHP-leider Türkes (2000)
Biografie Alparslan Türkes
Weiker: De Turkse Unie van Idealen en Cultuur (1963)
Portret van de nieuwe MHP-leider Bahçeli (2000)
Grijze Wolven-leider wil richting Europa (2000)

MHP
Een parlement van moordenaars (2000)
Een nieuw imago voor de Ülkücüler (2001)
De MHP en de vrouw (1980)
De Grijze Wolven in Turkije en Europa (1997)
The CIA and the Gray Wolves (1985)

Pan-Turkisme
Hostler: De jeugd en de pan-Turkistische massa-propaganda in Turkije (1993)
Racisme in Turkije: de case Hüseyin Nihal Atsiz (2002)
M. Geerse: Hoofdstuk 5 Het pan-Turkisme in Turkije

Antisemitisme
Antisemitisch gif van Cevat Rifat Atilhan (2005)
Holocaust-ontkenning door Harun Yahya (2005)
Islamisme en antisemitisme in Turkije (2005)
Antisemitische incidenten in Turkije en de Europese Turkse gemeenschap
Djev (Cevat Rifat Atilhan), Die Juden in der Türkei, Welt-Dienst, juli 1934 (bron)
De MHP en de bruine erfenis van Europa (2005)
D.A.S. in 'Die Türkei, Republik unter Wölfen' (bron)
De blauwe internationale in D.A.S. (bron)

Overig
Overzicht symbolen en logo's van Turkse extreem-nationalistische organisaties
Music is key to Grey Wolves' activities (2007)
Kemal Can: De Idealistische Haarden (2000)
Tanil Bora: Turks voetbal en nationalisme (2000)

Boeken/brochures over Turks extreem-rechts
'Ik sterf voor jou, Turkije' (2009)
Nationalisme en Turkse muziek (2007)
Antisemitisme en nationaal-socialisme in Turkije (2006)
Pan-Turkisme in de polder (2005)
De Hollandse leeuw en de Grijze Wolf (2000)
Stop de Grijze Wolven!, Turks extreem-rechts (1997)
M. Geerse: 'Turkse idealen op Nederlandse bodem' (1998)
LAKAF: De grijze wolf en de halve maan (1980)

Bibliografieën
Publicaties in 2014
Publicaties in 2013
Publicaties in 2012
Publicaties in 2011
Publicaties in 2010
Publicaties in 2009
Publicaties in 2008
Publicaties in 2007
Publicaties in 2006
Publicaties in 2005
Publicaties in 2004
Publicaties in 2003
Publicaties vanaf begin 2000 tot eind 2002
Publicaties vanaf 1997 t/m begin 2000
Publicaties tot en met 1996
Drucksachen Bundestag m.b.t. Grijze Wolven
Selectieve bibliografie over antisemitisme in Turkije
Amicales, Ummon en Hassan II