Demonstratie oproep


Hieronder geeft het Comité 'Stop de Grijze Wolven' een pamflet weer dat is uitgedeeld tijdens de demonstratie die op zondag 17.12.00 plaatsvond in Rotterdam.

Stop Grijze Wolven

Op zaterdag 9 december is in Rotterdam de 22-jarige Cafer Dereli, verdediger van de mensenrechten, vermoord.
Cafer Dereli was een van de twaalf Turkse mannen en vrouwen, die sinds 29 november beurtelings deelnemen aan een hongerstaking in een tent naast het stadhuis aan de Coolsingel. De hongerstakers in Rotterdam betuigen hun solidariteit met de politieke gevangenen in Turkije, die met een langdurige hongerstaking protesteren tegen wantoestanden in Turkse gevangenissen, zoals foltering en opsluiting in isolatie.
De deelnemers aan de hongerstaking werden uitgedaagd door Grijze Wolven, een Turkse extreem-rechtse organisatie. Cafer Dereli is door een messteek in zijn hart vermoord. Cafer Dereli woonde sinds anderhalf jaar in Merksem (bij Antwerpen) als politiek vluchteling.
We vinden het afschuwelijk dat extreem-rechts, ook in Rotterdam, mensen kan vermoorden. We roepen daarom iedereen op om te protesteren tegen extreem-rechts geweld in Nederland en steun te betuigen aan de familie en vrienden van Cafer Dereli.

Stop de Grijze Wolven
Stop extreem-rechts geweld

Landelijke demonstratie op zondag 17 december, verzamelen om 13 uur, vertrek om 14 uur, Conradstraat (zij-uitgang Centraal Station), Rotterdam.

Kranslegging om 15.00 uur op het Schouwburgplein, waar Cafer Dereli is doodgestoken.

Einde aan de Conradstraat om 15.30 uur.

Deze oproep wordt tot nu toe ondersteund door:
ABC-Amsterdam, ADB's -Assen, -Friesland en -NHN, AFA-Nederland, AFA-Hoorn, Agri Sol. Kom. Koerdistan Amersfoort, Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, Assata, ASKV, ATKB, Boekhandel De Rooie Rat, Comité 'Stop de Grijze Wolven', Co÷rdinatie 'Stop de oorlog tegen het Koerdische volk' België, DHKC Informatiebureau Amsterdam, DIDF-landelijk, Dwars, Fabel van de illegaal, Federatie Koerden in Nederland, Internationale Socialisten, Jonge Socialisten in de PvdA, Internationalistisch Comité, KMAN, Koerdische Vrouwenvereniging Arnhem, Koerdische Arbeiders Vereniging Arnhem, Koerdische Jongeren Vereniging Arnhem, KURF, Mocakauk, NCPN, Nederland Bekent Kleur, Nigerian Democratic Movement in the Netherlands, Offensief, Organisatoren United Against Fascism (België), Politiek Infocentrum Wageningen, PRIME, RADAR, Radio de Vrije Keyser, Rode Jeugd (België), Rood jongeren in de SP, Rotterdamse Jongerenraad, Rotterdamse gemeenteraadsfracties GroenLinks, PVDA en SP, Solidariteitsgroep Koerdistan Arnhem, Solidariteitscomité voor de hongerstakingen Nederland, Solidariteitsgroep Politieke Gevangenen, St. van KSA/Pauluskerk, St. Magenta, Stadspartij Rotterdam, Turkije Komitee, Persbureau Ozgurluk, Tweede-Kamerfracties van GroenLinks en de Socialistische Partij, Vrede vzw (Gent), Werkgroep tegen Fascisme en Racisme Limburg en Werkgroep Vluchtelingen Vrij.

Contactadres: Postbus 1472, 9701 BL Groningen