MHP-top verenigt in Den Bosch


Amsterdam,
4 Januari 2002

Persbericht

Morgen vindt het vierde congres van de Grijze Wolvenorganistie Turkse Federatie Nederland (TFN) in Den Bosch plaats. Inmiddels is het programma van deze bijeenkomst een stuk duidelijker geworden. Niet alleen de voorzitter van de Partij van de Nationalistische Actie (MHP), Devlet Bahçeli, zal acte de presence geven, ook een aantal andere vooraanstaande MHP'ers en Grijze Wolven zullen aanwezig zijn. Eregasten zijn Esat Öz, MHP-parlementariër en vice-voorzitter van de MHP, de MHP-minister van Industrie, Ahmet Kenan Tanrikulu - die samen met de Grijze Wolf-maffioso Abdullah Çatli (denk aan de Susurluk-affaire) in 1990 uit de gevangenis in Zwitserland ontsnapte, en de landelijke voorzitter van Idealistische Haarden (een organisatie behorend tot spectrum van de Grijze Wolven) in Turkije, Attila Kaya.

Türkes en Bahçeli bijeen
  Bahceli en Turkes  
Een muzikale gast is Ibrahim Dülger, waar de politie Noord-Limburg naar aanleiding van een bijeenkomst van de TFN in Venlo over schreef: "De artiesten die bij dit feest zijn opgetreden staan in Turkse kringen bekend als actieve leden van de Grijze Wolven." Een andere, bekendere artiest is Mustafa Yildizdogan. Yildizdogan trad in het verleden op tal van bijeenkomsten van Grijze Wolven op. Bijvoorbeeld bij het 5e congres van de Turkse Federatie België in Hasselt op 11 mei 1996 (onder de aanwezigen was Alparslan Türkes), op het 22e congres van de Turkse Federatie Europa op 2 juni 2001 (met Bahçeli) in Oberhausen, op het 5e congres van de Turkse Federatie Frankrijk op 3 juni 2001 in Parijs (ook met Bahçeli). Een van Yildizdogan's hits betreft een lofzang op de in 1997 overleden grote Leider (Basbug) van de MHP, Türkes (voor een biografie van hem zie onze website). We voegen de vertaling van dit lied 'Overmand door een gloeiend verdriet' onder aan de verklaring toe.

De geplande aanwezigheid van een deel van MHP-top en de genoemde muzikanten op de bijeenkomst in Den Bosch, zijn naast tal van andere indicaties, een overduidelijk bewijs van het extreem-rechtse politieke karakter van de bijeenkomst en tonen de banden tussen de MHP en de TFN zondermeer aan. De bewering van TFN-woordvoerder Omer Erdem als zou de bijeenkomst in Den Bosch een politiek-neutrale, culturele manifestatie van Turkse jongeren behelsen, verwordt met deze constatering tot een aperte leugen.

Comité Stop de Grijze Wolven
Perswoordvoerder: Ernst Haffmans


Overmand door een gloeiend verdriet

In mist en nevel kwamen de Wolven
In Ankara bijeen
Heen ging de imponerende Plataan
Maar miljoenen laten hem niet alleen

Zijn liefde voor volk en vaderland
Stelde hem zwaar op de proef
Niet onder dekens sterft een Plataan,
Maar in het harnas

Wat moeten de Turkmenen in Kerkuk
Wat moet Turkistan zonder hem
Om geduld smeken wij, God almachtig
Want we staan zonder aanvoerder zwak

Overmand door een gloeiend verdriet
Dat ook door de sneeuw niet wordt gesmoord
Uit miljoenen kelen klinkt eensgezind:
De Basbugs leven voort

Tekst en muziek: Mustafa Yildizdogan

(originele titel Yandi Yürekler Yandi van de gelijknamige cassette van Yildizdogan)