Dode en gewonde bij vechtpartij Turkse jongeren


ROTTERDAM (ANP) - Bij een vechtpartij in Rotterdam tussen twee groepen Turkse jongeren zijn zaterdagavond (09.12.00, comité) een dode en een gewonde gevallen.

De vechtpartij vond plaats op het Schouwburgplein/Kruisplein rond een uur of zeven. De politie moest tussenbeide komen om de jongeren te scheiden. Toen het plein leeg was bleef een gewonde man achter en lag naast een politieauto een dode man.

Cafer Dereli
  Cafer Dereli  
De vechtpartij houdt verband met een hongerstaking van linkse Turken in een tent naast het stadhuis aan de Coolsingel. Daar zitten sympathisanten van hongerstakers in Turkije die tegen het in hun ogen onmenselijke gevangenisregime in hun land protesteren.

Rechtse Turke jongeren hadden eerder op de dag de linkse jongeren al bedreigd, toen zij een demonstratieve optocht door de stad hielden. Toen bleef het bij schelden over en weer. Later, op het Schouwburgplein/Kruisplein, liep de ruzie wel uit de hand.

Bij de tent van de hongerstakers aan de Coolsingel heeft zich zaterdagavond een grote menigte Turkse jongeren verzameld. De politie is aanwezig met een aantal hondenwagens.